Украйна прави чуждестранен легион за доброволци от чужбина

Зеленски: Това ще е доказателство за вашата подкрепа
27 фев 2022 11:39, Елка Василева
418
Украйна прави чуждестранен легион за доброволци от чужбина
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна създава чуждестранен легион за доброволци от чужбина, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Това ще бъде ключово доказателство за вашата подкрепа за страната ни", изтъкна Зеленски.

Информацията за създаването на чуждестранния легион бе предадена и от украинската информационна агенция УКРИНФОРМ, която се позовава на канцеларията на Зеленски.

"На украинците им стига мъжеството, за да защитават родината си, да защитават Европа и ценностите на цивилизацията, но това не е просто нахлуване на Русия в Украйна, това е начало на война против Европа, против единството на Европа, против основните права на човека в Европа, против всички правила на съвместно съществуване на континента", се казва в обръщение на украинския президент по повод създаването на чуждестранния легион, цитирано от УКРИНФОРМ.

Президентът Зеленски се обърна към всички граждани на чужди държави, които са приятели на Украйна: "Всички, които искат да се присъединят към защитата на сигурността в Европа и света, могат да дойдат и да се сражават рамо до рамо със завоевателите на 21 век", се казва в президентското обръщение.

"В тази връзка на всички чужденци, които искат да се присъединят към съпротивата срещу руските окупатори и към защитата на световната сигурност, ръководството на Украйна предлага да дойдат и да попълнят редовете на Силите за териториална отбрана. От чужденците ще бъде сформирано отделно подразделение - Международен легион за териториална отбрана на Украйна. За записване в Международния легион и за всички детайли се обръщайте към военните аташета към посолствата на Украйна в държавите си", се посочва в обръщението.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тоя Зеленски бре, колко много мрази руснаци и комунисти, евала.
320
6
 
10
 
! Отговори
Зелен ски преди 2 години
Явно нормалните украинци не искат да дам се бият, та затова да викнем наемници.
319
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички натовци в България ,да ходят в легиона бря ,нали много говорите,там че дадат по една тояга ,че с оръжие може да се гръмните сами
318
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това ще бъде ключово доказателство за вашата подкрепа за страната ни", изтъкна Зеленски...............Петю Стоянов, Мони Паси, Ненчев записаха ли се? Всички евроатлантици в България да заминават да подкрепят братския украински народ.
317
3
 
2
 
! Отговори
Bili преди 2 години
аисис или както сега се казват ще действат в европа. тренировъчните лагери в албания дават продукт.
316
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ами да !...Преди малко адин източник,"пожелал анонимност" ми докладва,че Тиквун Банкянский,бидейки "женерал",сай калесал за "Главнокомандващ корпуса на волунтарийците"...И Назначил за "Пръв Байрактар" Соломончето Праси...Напред,българи.."юнаци" !
315
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не трябва да има граници между Русия и Украйна! Не братски, а един народ! За съжаление шепа крайни националисти и американски марионетки съсипват държавата. Още от времето на Степан Бандера. На руснаците главите са им пределно корави и ето резултата. Страдат обикновените хора.В голяма част от Европа е така. Пълна загуба на национална идентичност и суверенитет и поклонничество пред нация избила сама коренното си население и за съжаление пазена от цял океан.Честит ви Макдоналдс.Тъжно.
314
5
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Като чета коментарите тук се хващам за главата, не дай се боже и нас да ни нападне някой, че ако ще ни защитават *** като вас спукана ни е работата.
313
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахааааааа, не забравяйте че тоя е комик,яко почна с вицовете.
312
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"САЩ/НАТО и ЕС намазаха ските на Зеленски и го бутнаха по пързалката , и го оставиха да се оправя сам !!!" - Никой не може да накара една държава насила да е член на НАТО. Знаете ли колко години преговори и подкотовка са нужни за да бъде приета една държава в НАТО? Ние започнахме преговорите още 1991 години, а ни приеха чак 2004 година. И другите страни от бившия блок много трудно ги приеха.
311
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да така е ...но Зеленски иска да влиза в НАТО а те ще вкарат бази на сащ ,народа на украйна го знае но нищо немогат да направят
310
1
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Дано двата Братски народа Украйна и Русия се оправят. :)
309
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До ДА Ще плащат после ако случайно влезнат в НАТО и ЕС чрез придорни богатсва, тоест ще стане така както стана в русия след разпаането на СССР, ако вече е е станало, да се преодстъпят на чужди инвеститори... и започва ограбването... Искам да питам украйнския народ преди да искат да влязат в НАТО какво не има беше наред...каква им беше опсноста и от кого... Финлания, Беларус, Молдова, Румъния, Полша... за да си в безопаснаст трябва да си член на НАТО ли? Ако не си какво ще стане?
308
5
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Путин нареди преди малко руските сили за сдържане да преминат на най-висока степен на бойна готовност. Честито натовци!
307
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
352 - Разбира се, че и корумпираните правителства са в играта. Помислете - колко взима средно човек в България? Колко взима според вас хрантутник в ЕС парламента за да повтаря, като папагал каквото му кажат там? А има и средства за асистентки, предполагам да му го държат когато ходи до... За един мандат прибират колкото нормален човек няма да съберете никога. Медийте чий са - може би са Руски? Или са обективни? А вас пита ли ви някой дали искате конфликт с Русия?
306
5
 
25
 
! Отговори
Не подкрепям войната преди 2 години
Но подкрепям Путин !!! В случая не е той агресора , САЩ/НАТО и ЕС намазаха ските на Зеленски и го бутнаха по пързалката , и го оставиха да се оправя сам !!! Да те бутнат е зоологическата градина в клетката на мечката , щот са казали че ще са с теб , а реално не са ...си граничи с ментална лудост !!! Какво очаквахте да стане ?!?!?!?!?
305
7
 
31
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Жалко е за хората! Според мен Зеленски е нещо, като проамерикански сектант. За два дена Руснаците стигнаха до Киев, Украйна практически няма летища, а той надъхва хората да се самоубиват с коктейли *** спещу танковете. Защо той не се затича с коктейл *** срещу някой танк и да се свърши. Толкова много драма заради няколко марионетки. Хората си живееха добре преди външната намеса на майдана!
304
3
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това за мен си е 3-та световна война, но все още не е написано...незнам каква е цялата работа, но не е добре. САЩ направиха тази война възможна. Синът на Президента на САЩ има бизнес там. Поглеанете колко бази има в источната част на Европа. Погленете колко войни има след 2-та световна война и кой е основния агресор, мисля, че Китай побликува такава информация. САЩ са агресор и мисля,че трябва да си отворят очите всички управници, ако ли не се оставам с впечатлението,че и те са част от това.
303
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Предлагам за име на новия батальон името "Викинг" и ако може да се отдели от основните сили на SS.
302
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм завършил Хауварть и няма да ходя в Киев!